zondag 5 juni 2016

Niet te versmaden

Soms zit ik uren te wachten tot mij een zin te binnen schiet
Een beetje zoals nu met als enig verschil dat ik er nu een snoepje bij eet.
Wel ben ik er inmiddels uit dat ik niet van harde dropjes houd.
Het is echt veel fijner als ze zacht zijn want dan kun je achter elkaar dooreten.
Tenzij ik naar de supermarkt ga en ergens op wens te sabbelen.
Dan mag het een hard dropje zijn. Maar dan niet te zuur en niet te zout want dat leidt alleen maar af van waar het in de winkel om gaat: gedachteloos de boodschappen in het karretje stoppen en toch met de juiste ingrediƫnten voor de maaltijd van die dag thuiskomen. Want dan wordt het altijd een feestmaaltijd. Een nagerecht is dan niet meer nodig of zelfs onwenselijk. Het gaat tenslotte om de juiste balans. Hoewel toch nog een klein dropje dan niet te versmaden is. Gek genoeg maakt het me dan ook meestal niet meer uit of het een harde of zachte is.
Ik ben de moeilijkste niet.