donderdag 10 maart 2016

Snoeptrommel

Het trommeltje met noodvoorraad snoep is nog maar net leeg of ik heb het snel weer gevuld. Geen idee eigenlijk waarom het een 'noodvoorraad' heet. Het is de enige trommel die ik in deze kleine ruimte bezit. Ik kan er mee doen of laten wat ik maar wil.
Misschien het gevoel hè, het gevoel dat ik tenminste nog wat lekkers heb op een plek waar in principe verder niemand komt. Mijn hutje op de hei waar nog wat lekkers verstopt ligt. Het idee 'noodvoorraad snoep' is eigenlijk meer dan genoeg.
Stom van me dat ik mijn kinderen deelgenoot heb gemaakt van mijn heimelijke genoegens. Nu komen ze me te pas en te onpas opzoeken met die stoute blik in hun ogen die me veel te bekend voorkomt. Dat ze ergens trek in hebben. Ergens stiekem trek in hebben. Begripvol haal ik dan de deksel van het rood-roze geval.
Nu zit het tot de rand toe gevuld met 'roze biggen snuitjes', een Smarties-Sharing-Block, Star Wars-Milk-Mini's en Maoam fruitgoms. Goh, wat een statement.
Misschien kan ik een winkeltje beginnen!