dinsdag 4 maart 2014

Een zoete lente

Alles is precies goed zoals het is. en daarvoor mijn dank, en toch trekt de lente weer aan mij en brengt me zoete dromen in de nacht. Dromen over een polderland aan de andere kant van het kanaal. Een onbereikbaar oord, afgezet door doornenstruiken. Maar het zijn de rozen die mij doen verlangen naar een tijd die al lang verloren is gegaan. De doornen deren mij niet, en dit tegen beter weten in.
Ach, het is mijn melancholische aard die mij reeds vele malen aanzette tot dwaze capriolen.
Wellicht ben ik ditmaal wijzer geworden, want ik kan nu snuiven aan dit verlangen zonder eraan toe te geven als een hopeloze romanticus. Mijn instinctieve handelingen hebben in het verleden niets dan sporen achtergelaten. Juist wanneer ik dacht het juiste te doen! Maar och, dat zijn ook zaken die je nooit kunt overzien.
Evenwel omarm ik de lente en verwelkom ik iedere nieuwe knop aan struiken en bomen. Ja, ik heb zin in dit nieuwe voorjaar met zijn verborgen schatten. Een nieuw avontuur! En wie weet zullen de rozen weer tot bloei komen ooit, zij het in een andere kleur.
Maar die zoete dromen laat ik ditmaal aan mij voorbij gaan. De lente heeft al alles wat ik nodig heb, en meer verlangen dan dat zou hebzuchtig zijn.