donderdag 19 september 2013

Pure liefhebberij 2

Oh, als het mij wordt ingegeven om iets anders te gaan doen, dan merk ik dat wel. Wie weet, werk ik over een jaar wel in een bejaardentehuis. Dat is ook goed! Als dat voorbij komt, zal ik me daar met dezelfde toewijding voor inzetten. Daar valt immers zoveel vreugde uit te halen; het doen vanuit de liefdevolle aandacht voor het doen zelf. Het gaat niet om WAT ik doe. Het gaat om HOE ik het doe.
Alle omstandigheden waarin mijn leven plaats neemt zijn eigenlijk volledig irrelevant. Volslagen onbelangrijk. De levenslust en de energie om te doen wat je moet doen, zitten gewoon bij het leven inbegrepen. Als je weet wat je moet doen en je daar helemaal op richt, komt de rest vanzelf. Nee, de rest is niet belangrijk. Gewoon aanwezig zijn en open staan. Dat ieder moment. Er is niets anders dan dat. De schoonheid zit in ieder nieuw moment.
Ja, mijn leven is een groot kunstwerk dat ieder ogenblik opnieuw geschapen wordt. Wow, wat heb ik het leven lief!