zondag 9 december 2012

Sportief in eigen huis

Of ik nog aan hardlopen doe werd mij laatst gevraagd. Binnen was mijn antwoord. Ik zet opzwepende muziek aan en werk mijn lijf in het zweet. Beetje dansen, stampen, springen, huppelen en rondjes draaien. Na drie kwartier voelt dit net zo als vijf kilometer hardlopen. Weet ik uit ervaring.
Een vreemd antwoord van mij, zag ik op haar gezicht. Of ik niet naar een sportschool ga. Ik zou niet weten waarom. Daar kan ik toch niet in mijn onderbroek en op blote voeten op een plaat van The Beegees staan springen? Of als een Afrikaanse vrouw met mijn billen schudden op muziek van The Rolling Stones.
En 'Bij ons staat op de keukendeur...' draaien ze ook niet in een sportschool. Nee hoor, geen haar op mijn hoofd die eraan denkt naar een sportschool te gaan. Mijn huiskamer voldoet aan alle eisen.
Hardlopen is trouwens ook een zwaar overschatte sport. Ik houd best van rennen, maar persoonlijk wissel ik het graag af met huppelen. Hoe sneller ik huppel, en hoe hoger ik kom, hoe groter de lol. Ja, een rondje Geestmerambacht huppelen kan mij altijd erg bekoren. Maar straks weer hoor, als het voorjaar haar lokroep weer laat horen.