dinsdag 6 maart 2012

Verlichting

Vanmorgen toen ik tijdens het brak voelen na een zeer korte nacht, en wellicht nog enigszins onder invloed van een paar (of 4) glazen rode wijn, wat zat te staren naar het google scherm, maar eigenlijk niet wist wat ik dan in wilde tikken in de zoekmachine, kwam het ineens tot mij! Een overweldigend gevoel van bewustzijn. Een magisch moment, van misschien wel twee minuten kloktijd lang, verkeerde ik in een staat van totale gelukzaligheid. Een weten waar het leven over gaat. Een gevoel van herkenning en een helderheid die ik zelden heb waargenomen. 'Wauw' dacht ik na die paar minuten. 'Dit moet ik echt opschrijven!' En toen was het net zo plotseling weer verdwenen als het was gekomen. Of was het er nooit geweest? Een beetje diffuus nog zit ik nu te overpeinzen hoe ik deze wonderlijke ervaring het beste kan omschrijven. Maar ik weet het niet. Het enige wat nog is gebleven, is een gevoel van lichtheid, vrede en geluk. Ach, misschien was het wel niet meer dan dat.