zondag 9 oktober 2011

Woordenschat 2

Wat ook best wel grappig overkomt, is als zo'n mannetje van vier naar mij roept dat iets 'hilarisch' is. 'Hilarisch, hè mamma?' Op sommige dagen vinden ze ineens alles heel erg hilarisch. Waarnaar ik dan zuchtend beaam dat het inderdaad ontzettende hilarisch is. Maar toch schattig dat ze zelf zo om hun eigen grapjes kunnen lachen. Wat dat betreft hebben ze het niet van een vreemde.
Soms zijn ze ook heel erg creatief met taal. Als ik eens lekker vrijzinnig aan het dansen ben in de huiskamer en daar bijna al mijn lichaamsdelen bij gebruik, beginnen die twee hardop te lachen en te roepen dat ik 'de billie-billie-dans' weer doe. Ik stel me voor dat ik over tien jaar mijn kinderen moet zweren dat ik alles behalve de billie-billie-dans mag doen als ze met een vriendje of vriendinnetje thuiskomen. Ja, dat zou pas echt hilarisch zijn!