maandag 10 oktober 2011

Twijfelen 2

Deze kleine, maar onschuldige, impasse heb ik doorbroken door gewoon maar te doen. Veel te vaak in mijn leven heb ik, ingegeven door enorme twijfels, aan de kant gezeten en maar gewacht op, ja op iets dat mij de moed gaf weer verder te gaan. Soms bleef ik echter veel te lang zitten wachten. Dan werd dat wachten een gewoonte. Een staat van doen waar ik mij in schikte. Wachten tot het leven zich vanzelf wel weer aandiende. Tegenwoordig probeer ik zoveel mogelijk te DOEN. Geen getwijfel, gezeur en gemopper meer, maar de mouwen opstropen en gewoon DOEN. Dan loop je vanzelf wel tegen punten aan die wat aandacht vragen. Eenmaal op weg, kom je de dingen die van belang zijn wel weer tegen. Daar hoef je dus vooraf helemaal niet lang over nagedacht te hebben. En wie weet, loopt het toch anders dan je ooit had kunnen bedenken.
Om weer terug te komen bij de badkamer; die heb ik dus wel gepoetst. Ik was op weg naar beneden om koffie te maken, toen ik ik bedacht dat ik nog van die heerlijke badkamer eco-reiniger in het badkamerkastje heb staan. Met essentiële oliën, theeboom en limoen. Ruikt heerlijk hoor! Ik wist niet dat die oliën zo essentieel waren, maar vooruit ik heb er mijn badkamer mee schoongemaakt. Terwijl de fluitketel op het vuur stond, ben ik naar boven gerend, heb de tegels rijkelijk bespoten met badkamer en vochtaanslag eco-reiniger, heb alle ramen opengezet, ben weer naar beneden gerend, heb een wierookje aangestoken, koffie opgeschonken, ondertussen toch nog een handstand gemaakt, mijn mok met verse koffie naar de slaapkamer gedragen, mijn slippers aangetrokken, de broekspijpen opgerold en ik ben tenslotte in bad gaan staan met een nagelboendertje om te tegels te schrobben. Toen ik daarmee klaar was, bleek mijn koffie zelfs nog warm te zijn. De badkamer is klaar en ik voel mij best wel opgeruimd. Ik moet toegeven dat mijn doelgerichte kant liever had gezien dat ik echt alle schimmel en vochtplekken had verwijderd, maar mijn procesgerichte deel is heel erg tevreden. Ik heb zo'n beetje alles tegelijk gedaan. Schoonmaken met een gemaksproduct maar wel eco, en koffie drinken die net nog warm genoeg was. Ondertussen ook nog een blogbericht geschreven. Ha, wat ben ik toch lekker doenerig!
Zal ik de kinderen zo met de fiets gaan ophalen of toch gaan lopen? Hè, bah, weer twijfel.