zaterdag 1 oktober 2011

Scherp (in)zicht

Wat ik ook nog kwijt wil, is dat het soms gewoon beter is om mijn bril binnenshuis niet te dragen. Zonder bril valt de rommel me veel minder op en ziet de huiskamer er gewoon mooier uit. Wel wat minder kleurig, en nogal wazig als ik eerlijk ben. Minder details vallen me op. Dus broodkruimels, hagelslag, grassprietjes, kattenharen, playmobil pistooltjes, papiersnippers, touwtjes en doppen van viltstiften zie ik volledig over het hoofd. Stuiterballen, go-go's, pruiken van playmobil poppetjes, indiaantjes, halve autootjes, takken en knuffels kan ik doorgaans gewoon niet missen. Daar stap ik regelmatig op. En er nog nooit over uitgegleden! Maar dat leer je wel met een stel verhuizers in huis. Aan speelgoed verstopt onder de kussens van de bank, kan ik echter nooit wennen. Keer op keer word ik verrast door bijvoorbeeld een krokodil, brandweerauto, houten blokken of halve boterhammen. Die verwacht ik nooit als ik 's avonds uitgeput op mijn bank plof. Misschien is dan het moment aangebroken om mijn bril weer op te zetten.