zaterdag 1 oktober 2011

De wereld op z'n kop

Als mijn kleine bink iets wil vertellen, gaat hij heel vaak even op z'n kop op de bank staan. Het zoeken naar woorden gaat hem blijkbaar beter af met zijn benen in de lucht. Dit doet hij regelmatig, en het bevalt hem en ons zo goed, dat hij voor dit doeleinde de bank als klimtoestel mag gebruiken. Als hij een beetje druk begint te doen, helpt het hem om kalmer te worden als we hem even op zijn kop laten hangen. Naast (uiteraard) springen op het bed en de bank, klimmen op tafels en stoelen en koprollen, hoort op de kop staan bij zijn essentiƫle portie dagelijkse beweging. Vanmorgen gaf mij dit ineens de inspiratie, en de moed, om het ook eens te proberen. Met behulp van de muur lukte het me om tegen de muur op te lopen en zo een handstand te maken. Heel erg houterig, en misschien een beetje onhandig, maar uiteindelijk stond ik dus op mijn handen. En dat is eigenlijk heel erg fijn! Bloed stroomde, armen spanden zich in, en ondanks de enorme inspanning die het me kostte, voelde ik me erna enorm ontspannen. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen! Ik heb het nu al drie keer gedaan vandaag! En misschien klim ik straks ook nog even op tafel om erna eens lekker af te springen. Gewoon voor de lol. Kijken hoe ver ik kom. Dan duik ik vanavond koprollend mijn bed in.