dinsdag 20 september 2011

Inspiratie of frustratie?

De laatste dagen loop ik veelvuldig hardop te zingen of te neuriën. Ik ben bezwangerd van een enorme golf van inspiratie. En echt, het is een heerlijk gevoel waarvan ik gemakkelijk in extase kan raken. Het eerste probleem is echter dat het slechts losse flarden van liedjes zijn die in mij opkomen. Wel prachtige melodieën en zanglijnen, en als het me lukt om ze stuk voor stuk te vangen, dan heb ik weer flink wat materiaal voor nog een album. Loop ik via deze brug naar probleem nummer twee: er zit totaal geen schot in de opnamen van mijn eerste album. Bovendien heb ik aanstaande zondag een optreden voor de boeg waarvoor nog hard gerepeteerd moet worden. Eigenlijk heb ik dus geen tijd om deze liedjes geboren te laten worden. Ik laat ze maar sudderen. Ze komen er toch wel een keer uit. Het liefste met akkoordenschema's dan. Ga ik voorlopig nog even door met gekke liedjes verzinnen voor de kinderen. En met mijn badkamer concerten.