maandag 21 juni 2010

De drang 2

Even een kleine rectificatie: "En toch heeft geen enkel boek of coach mij echt kunnen helpen tijdens mijn innerlijke worsteling."
Natuurlijk voorziet het leven in alles. Zo ben ik op cruciale momenten de juiste personen tegengekomen. Geen God of Goeroe maar echte mensen die mij steeds weer een klein duwtje in de rug gaven en me een eindje op weg hielpen. Eenmaal ben ik door een goede vriend uit het water getild. Ik stond met mijn enkels in het water en was bang dat ik door de zee meegesleurd zou worden. Hij droeg me naar de kant, zette me weer op mijn voeten, pakte mijn hand en liet me daarna de schoonheid van het leven zien. Het beeld wat ik hier schets, is een fragment uit een droom. Maar in het echt is het ook, zij het niet letterlijk, zo gegaan. Ik ben die vriend er nog steeds intens dankbaar voor.
Ach, lees gerust een boek als je je daar goed bij voelt. Over hoe je een miljoen kunt verdienen,voor mijn part. Maar sta vooral open. Voor het leven. Voor het leven en de liefde.