zondag 21 maart 2010

Een stukje over zwerfvuil

De hele week loop ik met het idee een verhaaltje te schrijven over zwerfvuil. Afgelopen week was namelijk de week van 'Nederland Schoon'. Goed dat hier aandacht aan wordt besteed. Jammer dat dit niet het hele jaar onder de aandacht wordt gebracht. Mijn kinderen vinden het heel normaal om op te rapen wat ze op straat vinden. Soms loop ik met mijn handen vol met vieze blikjes, zakjes en flesjes achter mijn kinderen aan die op de weg van school naar huis een heel spoor van afval volgen. Eenmaal thuis gooi ik alles in de daarvoor bestemde bak. Laatst kwam mijn zoon heel blij met een sok aangelopen die hij in het winkelcentrum op straat had gevonden. Ik wilde hem niet remmen in zijn enthousiasme en heb de sok heel vrolijk in de afavalbak gegooid. De meeste mensen vinden mijn kinderen heel schattig als ze zwerfvuil oprapen en in de bak gooien. Sommigen vinden het maar vreemd. Ik niet. Ik vind het vreemd om het te laten liggen als het voor je voeten ligt.
Maar goed, verder schrijf ik er niets meer over. Las net namelijk een heel aardig stukje over dit onderwerp van een schrijver die dezelfde mening over dit onderwerp heeft. En dezelfde verbazing over het feit dat er zoveel zwerfvuil is. Daar sluit ik me volledig bij aan.
         >         >