dinsdag 23 februari 2010

Modebewust

Ik ben mij altijd zeer bewust van de mode. Nu leef ik vrij geïsoleerd in mijn keurig koopwoningen wijkje aan de rand van Alkmaar. Als ik niet oppas, kom ik deze wijk bijna niet uit. In de buurt van mijn woning zijn allerlei voorzieningen binnen handbereik dus de noodzaak om de 'stad' in te gaan is zeer klein. Kom ik toch eens in de stad, kijk ik mijn ogen uit. Ik kan niet pretenderen dat ik me niet laat beïnvloeden door het heersende modebeeld. Als ik door de winkelstraat loop zie ik mensen met hele rare kleren rondlopen. Vervolgens stap ik een kledingzaak binnen en snap ik ineens waar al die vreemde vodden vandaan komen. Het is de nieuwe mode! Op een gegeven moment wen je aan het nieuwe modebeeld. En op een dag vind ik dat ik ook een nieuwe broek nodig heb. Ik denk altijd dat ik een hele typische eigen stijl heb. Maar de broek die ik aanschaf komt toch uit dezelfde winkel als de broek waar al die andere schapen in lopen. Plotseling zie ik er dan toch modieus uit. En ik kan proberen me te profileren als een 'aparteling' maar ook daar is vast en zeker een markt voor. Wil ik mij onderscheiden, kan ik maar beter heel 'gewoon' mijn kleding dragen tot de gaten er spontaan in vallen. En dan een broek kopen zonder me ook maar iets aan te trekken van waar de massa in loopt. Dat is pas modebewust!
En ach, ik kan ook voor tweedehands gaan. Maar als ik niet uitkijk, loop ik in iets wat men dan weer vintage noemt.