donderdag 11 februari 2010

Koning Winter

Mij hoor je nooit meer klagen over de winters in Nederland. Of dromen over een wintervakantie in een hut op een besneeuwde bergtop. Knapperend haardvuur en warme chocolademelk. Ik sluit mijn ogen en stel me voor dat ik me nu in een winters Alpenlandschap begeef. Om mezelf te helpen tijdens deze visualisatie heb ik een dampende mok met hete chocolademelk voor me gezet en hoor ik op de achtergrond de DVD van een haardvuur. Straks komt mijn man thuis, die Rudolf heet, dus ook aan het aspect 'wild' is gedacht. Ja! Als ik mijn ogen sluit, zit ik in Zwitserland. Of Oostenrijk voor mijn part. Mijn droom over een heuse sneeuwvakantie is uitgekomen! Met dank aan Koning Winter die zijn koude adem over ons land heeft geblazen. Maar voorlopig blijf ik wel even zitten waar ik zit; binnen met een mok warm vocht om mijn lijf weer op te warmen.